Nova knjiga: Stipe Grgas, Američki studiji danas

Grgas, Američki studiji danas

Stipe Grgas, predstojnik Katedre za amerikanistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i predsjednik HUAmS-a, objavio je knjigu Američki studiji danas: identitet, kapital, spacijalnost (Meandar Media 2015). Kako navodi urednik izdanja, “Stipe Grgas u instruktivnoj polemici sa stanjem discipline američkih studija nudi novu perspektivu njezina osmišljavanja razotkrivanjem ekonomskog poretka kao strukturirajuće jezgre američkog iskustva. Kapital i ekonomija vraćaju se u ovoj uzbudljivoj knjizi o krizi i novcu, moći i čitanju na sasvim nov način, jednako zahtjevan i odgovoran za one koji žele ostati u prostoru vlastite struke, ali ništa manje i za one koji su zahvaćeni procesima koji se ne odnose samo na ‘daleku’ Ameriku, koja je središte sveprožimajuće moći kapitala, nego i na našu divlju stvarnost i korporativnu svakodnevicu.” Više o knjizi na stranicama Meandra.

Promocija knjige održana je 1. listopada 2015. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na promociji su govorili Ozren Žunec, Jelena Šesnić, Miroslav Mićanović i autor, Stipe Grgas.

IMG_20151001_125321 Generacije zagrebačke amerikanistike na promociji “Američkih studija danas”, s lijeva: Jelena Šesnić, Sonja Bašić, Stipe Grgas, Hrvoje Tutek.